Supă tailandeză cu creveţi

21 ianuarie 2016   Mese festive

Gustul special al acestei supe tailandeze cu creveţi este dat în special de curry şi de laptele de cocos. Şi, unde mai pui că este foarte uşor de făcut şi nu ai nevoie pentru prepararea ei de ingrediente care se găsesc greu. Dacă nu-ţi plac aşa mult creveţii, îi poţi înlocui cu pui, porc sau chiar cu tofu pentru o variantă vegetariană.

Supă tailandeză cu creveţi - Ingrediente (6 porţii)

1 cană orez basmati 2 linguri unt 500 g creveţi, curăţaţi sare piper 2 căţei usturoi, pisaţi 1 ceapă tocată 1 ardei gras roşu, tocat 1 lingură ghimbir răzuit 2 linguri pastă roşie de curry 350 ml lapte de cocos neîndulcit 4 căni supă de legume zeama de la o lămâie 2 linguri coriandru proaspăt, tocat

Supă tailandeză cu creveţi - Mod de preparare

Într-o cratiţă mare, fierbi orezul împreună cu o cană şi jumătate de apă, urmând instrucţiunile de pe ambalaj. Apoi dai deoparte.

Topeşti untul într-o oală la flacără medie. Adaugi creveţii, sare şi piper, după gust. Laşi pe foc, amestecând din când în când, până când capătă o culoare rozalie, cam 2-3 minute. Dai deoparte. Adaugi usturoiul, ceapa şi ardeiul în oală. Laşi pe foc, amestecând din când în când, până când se înmoaie, cam 3-4 minute. Pune şi ghimbirul şi lasă încă un minut pe foc.

Încorporezi pastă de curry şi amesteci bine, cam 1 minut. Treptat, încorporezi laptele de cocos şi supa de legume. Laşi pe foc amestecând constant, până se încorporează bine, cam 1-2 minute.

Laşi să clocotească, apoi dai focul mai încet şio laşi încă 8-10 minute, până se mai îngroaşă. Adaugi orezul, creveţii, zeama de lămâie şi coriandrul. Serveşti imediat.

sursa: http://damndelicious.net

Mai multe