Sweet & Chilli Chicken Stir Fry
Secretul acestei reţete este să pui ingredientele întotdeauna când uleiul este foarte încins. Foloseşte un sos uşor picant, care conţine sirop de anas, ardei, oţet de orez, sos de soia, roşii. Acesta poate fi folosit pentru diverse reţete cu legume şi carne.
Ingrediente (4 porţii)
4 linguri ulei vegetal 4 felii piept de pui, tăiate în bucăţi mici (4 cm) 2 ardei roşii (mari), tăiaţi felii subţiri 2 ardei galbeni (mari), tăiaţi felii subţiri 2 cepe mari, roşii, tăiate felii 100 g „Baby sweet corn”, porumb mic, tăiat rondele 100 g mazăre păstăi, gata fierte sau din conservă 100 g ananas proaspăt, tăiat cuburi 2-3 linguri sos uşor picant 1 linguriţă sos de soia
Mod de preparare
Se încing 2 linguri de ulei într- o tigaie, de preferat tip „wok” şi se adaugă bucăţile de pui. Se lasă cam 3 minute până se rumenesc uşor. Se scoate puiul şi se dă deoparte.
În aceeaşi tigaie se pun 2 linguri de ulei, se încinge şi se pune ceapa, iar, după un minut, şi ardeiul, lăsându-se încă un minut sau două. Se adaugă porumbul, mazărea păstăi şi ananasul împreună cu 1-2 linguri de apă şi se mai călesc 3-4 minute. La final, se pun sosurile şi, ulterior, se adaugă bucăţile de pui şi se amestecă continuu, timp de 3-4 minute. Se serveşte imediat.