Tagliatelle cu chifteluţe

29 septembrie 2014   Mese festive

Ţi-ai poftit nişte prieteni la cină? Le poţi prepara ceste delicoase chifteluţe cu paste.

Ingrediente

400 g carne tocată (amestec vită cu porc) 1 ceapă mică 1 ou 1 felie de pâine 1 căţel usturoi 1 lingură pătrunjel verde tocat fin 2 linguri ulei 2 linguri pesmet alb sare

Pentru garnitură

200 g tagliatelle cu spanac

1 lingură ulei

1 lingură pătrunjel verde tocat

1 căţel usturoi

1 lingură zeamă lămâie

sare

piper

5-6 roşii cherry

rozmarin

Mod de preparare

Se amestecă, într-un castron, carnea tocată, ceapa rasă, felia de pâine înmuiată în apă şi bine stoarsă, usturoiul zdrobit, verdeaţa, oul bătut uşor, sare şi piper, după gust.

Din compoziţia obţinută se modelează chifteluţe rotunde, care se dau prin pesmet şi se prăjesc în ulei bine încins. Se scot din grăsime pr prosoape absorbante şi se păstrează calde.

Separat, se fierb pastele în apă cu sare, respectând instrucţiunile de pe pachet, se scurg de apă şi se pun într-o cratiţă. Se adaugă o lingură de ulei şi se călesc puţin pe foc, apoi se răstoarnă într-o salatieră.

Se condimentează cu un căţel de usturoi zdrobit, pătrunjel verde, zeamă de lămâie, sare şi piper, după gust. Se servesc garnisite cu chifteluţele prăjite, roşii cherry şi rozmarin.

sursa foto: Fotolia

Mai multe