Tartă aperitiv cu ciuperci

28 mai 2015   Mese festive

Ciupercile se găsesc in orice sezon, dar în această perioasă poţi profita de ciupercile sălbatice, pentru ca tarta aperitiv cu ciuperci să aibă un gust special.

De ce ai nevoie pentru tarta aperitiv cu ciuperci

400 g aluat foietaj

25 g unt

2-3 linguri făină

300 g ciuperci

25 g parmezan

1 legătură pătrunjel

1 căţel de usturoi

1 ou

Cum se prepară tarta aperitiv cu ciuperci

Topeşte untul în tigaie şi adaugă ciupercile curăţate şi tocate. Lasă 5 minute până se sotează şi scade sosul. Dă deoparte şi adaugă pătrunjelul tocat, usturoiul pisat şi parmezanul ras.

Presară făină pe suprafaţa de lucru şi întinde aluatul pentru tartă după formă. Aşază aluatul în tavă, inclusiv pe margini. Răstoarnă umplutura şi nivelează. Pune deasupra oul bătut şi dă tarta la cuptor până se rumeneşte.

Mai multe