Tartă cu afine şi coacăze roşii

17 august 2017   Mese festive

Colorate, aromate şi ducli-acrişoaref, fructele pădurii din acest desert îl transformă într-unul deosebit.

Ingrediente

150 g coacăze roşii 170 g afine 130 g miez de nucă 1 lingură coajă rasă portocală 60 ml zeamă de portocală 1 ½ linguriţă scorţişoară 2 ouă mari 300 g zahăr 115 g unt 140 g făină 60 ml frişcă lichidă neîndulcită 1 lingură esenţă de vanilie 1 vârf sare 1 linguriţă rasă praf de copt

Mod de preparare

Speli coacăzele şi afinele. Le scurgi şi le pui într-un vas. Adaugi peste ele 100 g de zahăr, coaja şi sucul de portocală, scorţişoara şi laşi deoparte.

Separat, într-un bol, mixezi ouăle, 2 minute. Apoi, încorporezi zahărul rămas, untul, esenţa de vanilie şi frişca lichidă. După ce ai obţinut o compoziţie omogenă, pui treptat făina, sarea şi praful de copt. Mai amesteci 3-4 minute.

Torni într-o formă dreptunghiulară afinele şi coacăzele cu tot cu suc, pui miezul de nucă şi adaugi compoziţia de ouă. Introduci tava în cuptorul preîncălzit circa 35-40 de minute. Când este gata, laşi prăjitura să se răcească, apoi o răstorni pe un platou sau pe o tavă.

Mai multe