Tartă cu banane şi ciocolată

12 aprilie 2018   Mese festive

Bananele merg foarte bine cu ciocolata într-o gustoasă tartă.

Ingrediente (1 tavă)

300 g cremă de brânză 4 linguri zahăr 4 linguri făină 100 g stafide 200 ml smântână 1 mână migdale zdrobite 180 g piure de banane 1 praf sare 10 migdale întregi

250 g ciocolată

200 g unt

1 banană

fulgi de ciocolată

Mod de preparare

Combini zahărul cu sarea, adaugi smântâna, crema de brânză, migdalele zdrobite, stafidele şi piureul de banane. Adaugi făina în ploaie şi amesteci. Întinzi aluatul într-o tavă tapetată, apoi pui migdalele întregi şi dai la cuptor 35-40 de minute, până trece testul scobitorii.

Pentru glazură, rupi ciocolata în bucăţi mici şi o topeşti pe baie de aburi. Adaugi untul moale şi amesteci până se omogenizează. Glazura obţinută o torni peste tarta răcită, apoi o dai la frigider 3 ore înainte să o serveşti. Cureţi banana de coajă, o tai felii şi ornezi prăjitura, apoi presari fulgi de ciocolată.

sursa: profimedia

Mai multe