Tartă cu brânză dulce şi smochine
Smochinele se numără printre cele mai aromate fructe ale sezonului. Din ele se obţine o delicioasă dulceaţă, dar şi o tartă care va stârni admiraţia familiei.
De ce ai nevoie pentru tartă
Pentru aluat
250 g făină
125 g unt rece
1 ou
1-2 linguri apă rece
50 g zahăr pudră
Pentru umplutură
400 g smochine
200 g brânză dulce de vaci
200 g cremă de brânză
esenţă de vanilie, după gust
Cum se prepară tarta cu smochine
Tai untul rece cubuleţe, apoi îl amesteci cu fâina până când obţii o compoziţie sfărâmicioasă. Adaugi oul, apa şi făina, omogenizezi, înfăşori aluatul în folie alimentară şi-l dai la rece 30 de minute.
Mixezi brânza proaspătă, bine scursă, până obţii o consistenţă fină, apoi adaugi crema de brânză şi esenţa de vanilie.
Întinzi o foaie din aluat, pe care o aşezi într-o tavă, inclusiv pe margini, şi o înţepi cu furculiţa din loc în loc. Pui crema de brânză, o nivelezi şi aşezi deasupra felii de smochine. Dai tarta la cuptor 40-50 de minute, până când se rumeneşte aluatul.