Tartă cu brânză şi nucă

7 decembrie 2015   Mese festive

E vremea bunătăţilor cu nuci! Aşa că profită din plin şi bucură-i pe cei dragi cu deserturi cu nucă.

Ingrediente (1 tartă)

Pentru blat 200 g făină 1 ou 100 g unt 2 linguri smântână 2 linguri zahăr pudră 1 praf de copt

150 g miez de nucă zdrobit

100 g zahăr

6 linguri smântână

500 g brânză

100 g zahăr pudră

4 ouă

100 g unt moale

coajă rasă de portocală

Ingrediente

Mixezi ingredientele pentru blat până se formează un ­aluat omogen, consistent şi elastic. Îl acoperi cu o folie şi îl laşi la frigider 30 de minute. Separat, amesteci zahărul cu două linguri de apă şi laşi să fiarbă până se caramelizează. Adaugi smântâna uşor încălzită şi laşi să fiarbă până se topeşte caramelul. Iei vasul deoparte de pe foc, adaugi nucile zdrobite, amesteci şi laşi să se răcească, ­după care le amesteci cu aluatul.

Amesteci, ­într-un castron, brânza, untul moale, zahărul, gălbenuşurile şi coaja rasă de portocală, iar la sfârşit încorporezi uşor albuşurile bătute spumă tare. Îmbraci o formă cu pereţi detaşabili cu aluat­ul preparat (cu tot cu pereţi). Torni umplutura de brânză şi dai tarta la cuptor, la foc mic, pentru circa 45 de minute (verifici cu scobitoarea când este gata). Scoţi ­tarta numai ­după ce se răceşte com­plet, o ornezi după dorinţă şi o laşi la frigider până va fi servită.

Mai multe