Tartă cu brânză şi pere

22 septembrie 2015   Mese festive

Perele sunt benefice pentru sănătate, de aceea e bine să le mănânci cât mai des, crude sau în diverse deserturi. Conţin vitaminele C (5 mg la 100 g de fruct), E, vitamine din grupul B, provitamina A. Oferă numeroase minerale şi oligoelemente, precum şi fibre (2-3 g la 100 de grame).

Ingrediente

Pentru blat 400 g biscuiţi digestivi 150 g unt

500 g brânză grasă de vaci

250 g smântână cu 30% grăsime

2 ouă

150 g zahăr

250 g căpşuni congelate

150 g zahăr

1 plic gelatină

550 ml apă

3 pere

Mod de preparare

Macini biscuiţii şi-i amesteci cu untul topit în prealabil. Formezi un aluat pe care-l pui într-o tavă cu pereţii detaşabili şi-l dai la frigider 30 de minute. Între timp, pregăteşti umplutura. Mixezi brânza cu smântâna, ouăle şi zahărul până devin o cremă. Torni crema de brânză peste blatul de biscuiţi şi dai tava la cuptor 1 oră, până când prăjitura se va rumeni pe margini, chiar dacă pe mijloc va fi moale. O laşi să se răcească în tavă.

Pentru decor, dai prin blender căpşunile cu 100 g de zahăr şi le pui pe foc până se topeşte zahărul. Înmoi gelatina, 10 minute, în puţină apă. Iei de pe foc căpşunile şi le amesteci cu gelatina. Torni compoziţia peste prăjitură. Pui apa la fiert împreună cu zahărul. Perele le tai în jumătate, le cureţi de cotor, seminţe şi coajă. Când apa clocoteşte, pui perele la opărit 2-3 minute. Le scoţi pe o farfurie să se răcorească, apoi le aşezi peste prăjitură. Dai desertul la rece 4 ore înainte să-l serveşti.

Mai multe