Tartă cu brânză şi portocale

2 februarie 2015   Mese festive

Nu trebuie să prepari cine ştie ce desert pentru o masă mai specială. Această tartă uşor de preparat poate fi desertul festiv la orice ocazie.

Ingrediente

Pentru aluat 200 g făină 100 g unt 1 ou 1 praf de sare 1-2 linguri lapte rece (opţional)

Pentru umplutură

500 g brânză de vaci

150 g zahar tos alb

2 linguri făină albă

4 ouă

200 ml smântână

coaja rasă de la 1 portocală

1 linguriţă esenţă vanilată

1 lingură griş

1-2 portocale

100 g fulgi de migdale

Mod de preparare

La aluatul de tartă, untul îl foloseşti rece şi tăiat cubuleţe. Amesteci bine toate ingredientele şi începi să frămânţi un aluat nisipos. Dai aluatul la frigider, aproximativ 30 de minute. Pentru umplutură, separi albuşurile de gălbenuşuri. Amesteci brânza de vaci cu smântâna şi zahărul, gălbenuşurile şi făina, adaugi esenţa de vanilie şi coaja rasă de portocală, iar la sfârşit încorporezi şi albuşurile bătute spumă.

Tapetezi cu hârtie de copt o tavă de tartă sau una rotundă, cu pereţi detaşabili. Scoţi de la rece aluatul, îl aşezi pe un blat dat cu puţină făină, întinzi o foaie suficient de groasă şi o pui în tavă, inclusiv pe pereţii acesteia. Presari lingura de griş pe toată suprafaţa de aluat, ca să absoarbă umezeala excesivă, apoi dai 10 minute la cuptor. Scoţi tarta din cuptor, torni umplutura de brânză, o nivelezi şi o laşi la copt 20 de minute. Mai scoţi o dată tava, decorezi cu felii de portocale şi presari fulgii de migdale. Bagi la cuptor şi laşi 30 de minute sau până când tarta e rumenită.

sursa foto: StockFood

Mai multe