Tartă cu brânză şi smochine proaspete
24 octombrie 2017
Mese festive
Arată atât de bine, nu-i aşa? Şi la gust este la fel de bună!
De ce ai nevoie pentru tartă
Pentru aluat
2 ouă
80 g zahăr
180 g unt
5 g praf de copt
300 g făină
Pentru umplutură
400 g brânză ricotta
1 ou
150 g zahăr pudră
smochine, pentru decor
Cum se prepară tarta
Pentru aluat, baţi ouăle cu zahărul. Separat, tai untul rece în cubuleţe şi-l amesteci cu făina şi cu praful de copt. Combini cele două amestecuri şi pui aluatul la frigider 30 de minute.
Pentru umplutură, amesteci brânza ricotta cu oul şi cu zahărul pudră. Aşezi aluatul într-o tavă tartă, inclusiv pe margini, îl înţepi din loc în loc şi torni peste el umplutura de brânză. Coci tarta 40 de minute în cuptorul încins. Când s-a răcit, o decorezi cu smochine proaspete.