Tarta cu broccoli şi şuncă
Ceapă, usturoi, broccoli, ciuperci, brânză şi, bineînţeles, şuncă. Ingredientele perfecte care se regăsesc într-o tartă delicioasă, foarte uşor de preparat.
Ingrediente
Pentru aluat
3-6 linguri apă ¼ linguriţă sare 170g făină 80g margarină
Pentru umplutură
340 ml lapte
80g şuncă, gătit şi tăiat
1 ceapă, tocată şi sotată
1 căţel usturoi, sotat împreună cu ceapa
150g ciuperci, călite şi tăiate în bucăţele mici
o legătură broccoli, tăiat în bucăţele
200g brânză
1 lingură făină
sare şi piper, după gust
Mod de preparare
Într-un bol mare amestecă făina cu sarea. Se taie margarina în făină, până când vei obţine bucăti de unt de mărimea unui bob de mazăre. Amestecă cu o furculiţă adaugând apa, până când din aluat se poate forma o minge.
Întinde aluatul aproximativ 30 cm diametru. Aşază aluatul într-un vas pentru ca aluatul să ia forma vasului. Pune o folie de aluminiu deasupra şi coace aluatul într-un cuptor preîncălzit pentru 5 minute. Scoate folia de aluminiu şi mai lasă aluatul la cuptor pentru 6-7 minute.
Amestecă ceapa sotată şi usturoiul cu ciupercile sotate, şunca prăjită şi broccoli într-un bol împreună cu ouăle şi laptele. Într-un vas separat, amestecă brânza cu faina şi adaugă asta la restul umpluturii. Adaugă sare şi piper, după gust.
Pune umplutura în tartă şi coace totul pentru 35-40 minute. Lasă tarta 15 minute înainte de servire.
Sursa: http://www.daysofflavour.nl