Tarta cu broccoli şi şuncă

10 iulie 2014   Mese festive

Ceapă, usturoi, broccoli, ciuperci, brânză şi, bineînţeles, şuncă. Ingredientele perfecte care se regăsesc într-o tartă delicioasă, foarte uşor de preparat.

Ingrediente

Pentru aluat

3-6 linguri apă ¼ linguriţă sare 170g făină 80g margarină

Pentru umplutură

340 ml lapte

80g şuncă, gătit şi tăiat

1 ceapă, tocată şi sotată

1 căţel usturoi, sotat împreună cu ceapa

150g ciuperci, călite şi tăiate în bucăţele mici

o legătură broccoli, tăiat în bucăţele

200g brânză

1 lingură făină

sare şi piper, după gust

Mod de preparare

Într-un bol mare amestecă făina cu sarea. Se taie margarina în făină, până când vei obţine bucăti de unt de mărimea unui bob de mazăre. Amestecă cu o furculiţă adaugând apa, până când din aluat se poate forma o minge.

Întinde aluatul aproximativ 30 cm diametru. Aşază aluatul într-un vas pentru ca aluatul să ia forma vasului. Pune o folie de aluminiu deasupra şi coace aluatul într-un cuptor preîncălzit pentru 5 minute. Scoate folia de aluminiu şi mai lasă aluatul la cuptor pentru 6-7 minute.

Amestecă ceapa sotată şi usturoiul cu ciupercile sotate, şunca prăjită şi broccoli într-un bol împreună cu ouăle şi laptele. Într-un vas separat, amestecă brânza cu faina şi adaugă asta la restul umpluturii. Adaugă sare şi piper, după gust.

Pune umplutura în tartă şi coace totul pentru 35-40 minute. Lasă tarta 15 minute înainte de servire.

Sursa: http://www.daysofflavour.nl

Mai multe