Tartă cu ciocolată şi smochine
Din combinaţia de ciocolată cu smochine rezultă o prăjitură delicioasă şi rafinată, numai bună pentru mesele festive. Prepar-o şi tu în 4 paşi!
Ingrediente Pentru blat: 230 g făină 20 g cacao 125 g unt 50 g zahăr pudră 1 gălbenuş 30 ml apă Pentru umplutură: 20 g unt 1lingură făină 2 linguri zahăr pudră 2 ouă 2 gălbenuşuri 200 g ciocolată neagră 250 ml smântână pentru frişcă 100 ml lapte Pentru decor: 4 smochine
Pentru blatul de tartă, amesteci făina cu pudra de cacao, untul rece tăiat cubuleţe şi cu gălbenuşul. După ce s-au încorporat toate ingredientele, torni apa şi frămânţi.
Întinzi aluatul într-o tavă cu pereţi detaşabili şi tapetată, apoi îl înţepi din loc în loc. Dai tarta la frigider 30 de minute. Pentru umplutură, pui laptele pe foc cu smântâna şi cu untul.
Când amestecul dă în clocot, adaugi ciocolata ruptă bucăţi mici. După ce s-a răcit, amesteci cu făina.
Separat, baţi ouăle şi gălbenuşurile cu zahărul pudră, apoi le omogenizezi în compoziţia de ciocolată. Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o dai la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 10 minute. Scoţi folia şi mai laşi tava în cuptor alte 10 minute.
Ulterior, cobori temperatura cuptorului la 150 °C, torni crema peste blat şi mai coci prăjitura 30-40 de minute. După ce s-a răcit, decorezi tarta cu smochine feliate.