Tartă cu cremă de cafea
Cremă fină, gust subtil de cafea, blat crocant, ce ţi-ai mai dori de la o reţetă de tartă.
De ce ai nevoie pentru tartă cu cafea
Pentru blat: ● 200 g făină ● 100 g zahăr ● 1 linguriţă praf de copt ● 100 g unt ● 1 ou ● 1 praf de sare ● 50 g fulgi de ciocolată Pentru cremă ● 1 linguriţă esenţă de cafea ● 3 gălbenuşuri ● 100 g zahăr pudră ● 1 plic gelatină ● 320 ml frişcă lichidă ● 4 linguri apă Pentru decor ● 200 ml frişcă lichidă ● 100 g zahăr ● 1 linguriţă cafea instant ● ouă de ciocolată colorate
Cum se prepară tartă cu cafea
Pentru blat, mixezi untul moale cu zahărul. Adaugi oul, sarea, făina cernută şi praful de copt. La final, pui fulgii de ciocolată. Frămânţi aluatul puţin pe masa presărată cu făină, apoi îl aranjezi într-o tavă rotundă, cu pereţii detaşabili, tapetată. Trebuie să pui aluatul atât pe fundul tăvii, cât şi pe pereţii acesteia. Coci blatul10 minute, la 180 °C.
Între timp , pregăteşti crema. Înmoi gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Amesteci zahărul pudră cu 4 linguri de apă ş iîl aşezi pe foc până începe să dea în clocot, apoi îl dai deoparte.Baţi gălbenuşurile, adaugi siropul de zahăr şi continui să mixezi. Încorporezi gelatina hidratată şi esenţa de cafea. Baţi frişca rece până devine cremoasă, apoi o torni peste crema de gălbenuşuri. Pui crema peste blat şi dai tarta la cuptorul preîncălzit, la 160 °C, 45-50de minute.
Pentru decor, baţi frişca lichidă rece cu zahărul. Decorezi tarta răcită cu crema de frişcă, ouă de ciocolată colorate şi cafea.