Tartă cu cremă de portocale şi bezea
Atunci când vrei să te delectezi cu un desert răcoritor, încearcă o reţetă de tartă cu cremă de portocale şi bezea, care se prepară rapid şi este foarte gustoasă.
Ingrediente
Pentru aluat
100 g unt
300 g biscuiţi
Pentru cremă
200 g unt sau margarină
200 g mascarpone
2 portocale
8 gălbenuşuri
250 g zahăr
Pentru bezea
4 albuşuri
200 g zahăr pudră
3 plicuri zahăr vanilat
Mod de preparare
Pisezi biscuiţii si încorporezi în ei untul topit, până obţii un aluat uşor de modelat. Pui compoziţia într-o tavă specială, cu pereţi detaşabili. Presezi uşor şi dai la rece, aproximativ 30 de minute. Freci gălbenuşurile cu zahărul şi coaja de la cele 2 portocale. Dai la baie de aburi, până se îngroaşă puţin. Combini cu crema de mascarpone şi sucul de portocale, după gust. Torni crema uniform în tavă.
Mixezi albuşurile spumă într-un bol. Adaugi treptat zahărul, până când acesta se dizolvă complet. Pui peste cremă. Dai la cuptorul încins, aproximativ 15 minute, până când bezeaua se întăreşte şi capată o uşoară culoare maronie. Serveşti după ce s-a răcit puţin.
Sursa http://what2cook.net