Tartă cu cremă de portocale şi bezea

9 mai 2017   Mese festive

Atunci când vrei să te delectezi cu un desert răcoritor, încearcă o reţetă de tartă cu cremă de portocale şi bezea, care se prepară rapid şi este foarte gustoasă.

Ingrediente

Pentru aluat

100 g unt

300 g biscuiţi

Pentru cremă

200 g unt sau margarină

200 g mascarpone

2 portocale

8 gălbenuşuri

250 g zahăr

Pentru bezea

4 albuşuri

200 g zahăr pudră

3 plicuri zahăr vanilat

Mod de preparare

Pisezi biscuiţii si încorporezi în ei untul topit, până obţii un aluat uşor de modelat. Pui compoziţia într-o tavă specială, cu pereţi detaşabili. Presezi uşor şi dai la rece, aproximativ 30 de minute. Freci gălbenuşurile cu zahărul şi coaja de la cele 2 portocale. Dai la baie de aburi, până se îngroaşă puţin. Combini cu crema de mascarpone şi sucul de portocale, după gust. Torni crema uniform în tavă.

Mixezi albuşurile spumă într-un bol. Adaugi treptat zahărul, până când acesta se dizolvă complet. Pui peste cremă. Dai la cuptorul încins, aproximativ 15 minute, până când bezeaua se întăreşte şi capată o uşoară culoare maronie. Serveşti după ce s-a răcit puţin.

Sursa http://what2cook.net

Mai multe