Tartă cu dovleac şi ciocolată albă
Toate aceste ingrediente pot da gustul perfect unei tarte delicioase.
Ingrediente (1 tartă)
Pentru aluat 250 g făină integrală 100 g zahăr pudră 100 g unt 1 ou 2 linguri apă 1 praf de sare
500 g dovleac
100 g unt
100 g zahăr brun
1/4 linguriţă nucşoară rasă
1/4 linguriţă ienibahar
100 g ciocolată albă
50 g miez de seminţe de dovleac
Mod de preparare
Pentru umplutură, cureţi dovleacul, îl tai bucăţi mici şi căleşti în untul topit. Adaugi puţină apă, aromele, zahărul şi fierbi până se înmoaie, îl laşi la răcorit, apoi îl pasezi.
Pentru aluat, cerni făina cu zahărul, adaugi untul tăiat bucăţi, oul, apa, praful de sare şi frămânţi un aluat omogen. Laşi să se odihnească la rece 30 de minute. Întinzi aluatul în foaie groasă de 5 mm şi aşezi într-o formă de tort cu diametrul de 22 cm, îmbrăcând şi pereţii. Coci în cuptorul preîncălzit 20 de minute. Scoţi, torni umplutura şi mai ţii la copt încă 10-15 minute. Laşi să se răcească în formă.
Topeşti ciocolata pe baie de aburi şi o torni peste tarta rece. Laşi la frigider o oră. Serveşti decorată cu miez de seminţe de dovleac.