Tartă cu dovleac şi mere, o combinaţie irezistibilă

30 octombrie 2017   Mese festive

Nu te poţi hotărî dacă se prepari o tartă cu dovleac sau una cu mere? De ce nu una cu ambele?

De ce ai nevoie pentru tartă

Pentru aluat

290 g făină

60 g unt

100 g zahăr

1 ou

1 praf de sare

1 lingură apă

Pentru umplutură

500 g dovleac curăţat

1 kg mere

200 g zahăr

2 ouă

250 g mascarpone

2 linguriţe scorţişoară

Cum se prepară tarta

Coci dovleacul şi merele.

Pentru aluat, amesteci untul rece tăiat cubuleţe cu făina şi sarea până obţii o compoziţie nisipoasă. Adaugi oul, zahărul şi apa. Frămânţi până obţii un aluat neted, moale şi elastic. Îl înveleşti în folie şi-l dai la frigider 30 de minute. Ulterior, întinzi aluatul  într-o tavă, îl înţepi şi-l coci 15 minute la cuptorul încins.

Pentru umplutură, cureţi merele coapte de coajă şi cotor şi le mixezi împreună cu dovleacul copt şi zahărul. Adaugi ouăle şi scorţişoara. La final, încorporezi mascarpone. Torni umplutura peste aluat şi mai coci prăjitura aproximativ 45-50 de minute.

Mai multe