Tartă cu dulceaţă de vişine
Bagă-ţi nasul în cămară printre borcane şi prepară o delicioasă tartă cu dulceaţă de vişine.
Ingrediente pentru tartă cu dulceaţă de vişine
Pentru blat 250 g făină 1 ou 150 g unt 3 linguri cacao 50 g zahăr pudră
100 ml frişcă lichidă
2 ouă
100 g ciocolată neagră
300 g dulceaţă de vişine
vişine din compot pentru decor
Mod de preparare pentru tartă cu dulceaţă de vişine
Pentru aluat, se amestecă făina cu cacaua şi zahărul pudră, se adaugă untul moale şi oul şi se frământă un aluat elastic, care se dă la frigider pentru o oră. Între timp, se pune pe foc frişca lichidă şi când se înfierbântă se pune ciocolata neagră şi se ia de pe foc. Se amestecă energic ca să se topească ciocolata, se lasă să se răcească, apoi se adaugă ouăle şi se omogenizează crema. Se întinde 2/3 din aluat într-o tavă de tartă unsă şi tapetată, se pune crema de ciocolată şi se întinde dulceaţa de vişine. Din aluatul rămas, se întinde o foaie care se taie fâşii de 1 cm grosime. Fâşiile se aşază în grilaj peste tarta cu dulceaţă de vişine. Se dă apoi la cuptor pentru 40-45 de minute şi la final se ornează cu vişine din compot.