Tartă cu grepfrut roşu

18 noiembrie 2014   Mese festive

Citricele sunt fructele de sezon şi te poftim să prepari delicioase deserturi cu ele. Unul îl găseşti chiar mai jos, în câţiva paşi simpli.

Ingrediente

Pentru blat

200 g biscuiţi cu cacao 4 linguri lapte 1/2 linguriţă pudră de scorţişoară 100 g unt ulei pentru uns forma

Pentru umplutură

300 ml lapte

100 g zahăr pudră

1 pachet praf de budincă de vanilie

100 g unt

Pentru decor

1 grepfrut roşu

1 pachet gelatină pentru tort

Cum se prepară

Se macină biscuiţii şi se amestecă cu laptele, untul topit şi scorţişoara. Se aşază amestecul de biscuiţi într-o formă de tartă unsă cu ulei, apăsând bine pe fund şi pe margini (marginile trebuie să fie înalte de 2 cm). Se lasă la frigider să se întărească.

Se amestecă laptele cu zahărul pudră şi praful de budincă. Se pune pe foc mic până se îngroaşă, amestecând continuu. Se lasă să se răcească, dar se mai amestecă constant. Se mixează cu untul moale şi se întinde în tartă.

Grepfrutul se curăţă de coajă, se desface felii şi se curăţă de pieliţe. Se aşază peste cremă felii de grepfrut şi se dă tarta la frigider ca să se întărească crema. Se toarnă gelatina pentru tort (preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj) deasupra tartei şi se dă la rece din nou, ca să se întărească.

sursa foto: ImageFood

Mai multe