Tartă cu gutui

8 octombrie 2014   Mese festive

Au început să apară gutuile în pieţe! Doar e anotimpul lor! Te poţi gândi deja la câteva reţete delicioase pe care le poţi prepara cu aceste fructe. Ingrediente

Pentru aluat

550 g făină

200 g unt

100 ml apă rece

1 lingură oţet

1 linguriţă de sare

1 ou

Pentru umpluturã

3 gutui

200 g zahăr

1 baton de scorţişoară

Mod de preparare

Se amestecă făina cu sarea, oul şi untul tăiat bucăţele, până se obţine un aluat nisipos. Se adaugă apa amestecată cu oţetul şi se frământă un aluat potrivit de tare, care se pune la rece pentru 30 de minute.

Se curăţă gutuile de coajă, se taie felii mai groase, îndepărtând mijlocul tare şi seminţele. Se toarnă peste ele zahărul, se adaugă ½ cană de apă, batonul de scorţişoară şi se fierb, la foc iute, 10 minute. Feliile de fructe trebuie doar să se înmoaie puţin şi să nu se sfărâme.

Se scot cu grijă din sirop, cu ajutorul unei spumiere. 3 Se întinde aluatul în forma de tartă, deasupra se aşază, una lângă alta, feliile de gutui şi se coace, la foc potrivit, aproximativ 35 de minute.

sursa foto: Guliver

Mai multe