Tartă cu iaurt şi gem de zmeură

26 iulie 2015   Mese festive

În cazul în care casa vi se umple de prieteni, această tartă cu iaurt şi gem de zmeură este exact desertul potrivit.

Ingrediente

Pentru blat 300 g biscuiţi digestivi 150 g unt

800 g brânză de vaci (bine scursă)

150 g zahăr pudră

200 ml frişcă lichidă

2 plicuri gelatină

100 ml lapte fierbinte

1 borcan dulceaţă zmeură

500 g iaurt

Mod de preparare

Macini biscuiţii cu mixerul şi topeşti untul. Îl torni peste biscuiţi şi amesteci. Aşezi compoziţia pe fundul unei tăvi cu pereţi detaşabili şi presezi bine. Amesteci brânza de vaci cu zahărul pudră. Laşi gelatina în apă rece. Mixezi frişca până se întăreşte. Încorporezi cu o spatulă frişca în brânza de vaci. Pui gelatina în laptele fierbinte, laşi să se răcorească, apoi încorporezi treptat în crema de brânză. Torni compoziţia peste blatul de biscuiţi din tavă, nivelezi şi dai la frigider câteva ore. Serveşti ornată cu iaurt amestecat cu dulceaţă de zmeură.

Mai multe