Tartă cu lămâie
Lămâia este fructul care este delicios în fel şi fel de deserturi.
Ingrediente (1 tavă)
Pentru aluat 250 g făină 1 gălbenuş 125 g unt 1 praf de sare 1 linguriţă zahăr 50 ml apă 10 g unt pentru uns tava
1 lămâie
2 ouă
200 ml smântână lichidă
200 g zahăr pudră
1 lămâie
1 linguriţă zahăr
Mod de preparare
Pentru aluat, freci untul rece de la frigider cu făina. Adaugi treptat gălbenuşul, sarea şi zahărul. Torni apa puţin câte puţin şi continui să frămânţi până când aluatul nu se mai lipeşte de mâini, apoi, îl întinzi într-o formă rotundă unsă cu unt, îl acoperi cu o folie şi-l dai la frigider 30 de minute.
Pentru cremă, baţi ouăle cu zahărul pudră. Adaugi zeama de lămâie, smântâna şi amesteci continuu până obţii o cremă. Scoţi aluatul de la rece, îl înţepi din loc în loc, şi-l dai la cuptor 15 minute. După ce s-a rumenit puţin îl scoţi şi torni peste el crema de lămâie. O serveşti ornată cu feliuţe de lămâie. O dai din nou la cuptor 30-35 de minute.
foto: profimedia