Tartă cu lămâie şi bezea

21 mai 2015   Mese festive

Ţi-e cald şi ai bea ceva rece? Fă-ţi o limonadă! Dar dacă ai ceva mai mult timp la dispoziţie poţi încerca un desert dulce, dar şi acrişor şi răcoritor în acelaşi timp, cum este această tartă cu lămâie şi bezea. Dacă nu ne credeţi puteţi încerca reţeta chiar voi!

Tartă cu lămâie şi bezea - Ingrediente

Pentru aluat 250 g făină 125 g unt 2 gălbenuşuri

3 lămâi

150 g zahăr pudră

250 g unt

5 ouă

3 albuşuri

150 g zahăr

Tartă cu lămâie şi bezea - Mod de preparare

Se amestecă untul moale cu făină, gălbenuşurile, un praf de sare şi două linguri de apă. Se frământă aluatul, apoi se dă la frigider 30 de minute. Se întinde alua­tul într-o formă de tartă şi se dă la cuptor pentru 15-20 de minute. Se amestecă zeama celor trei lămâi cu coaja rasă de la o lămâie, zahărul pudră şi ouăle şi se fierb toate pe foc mic, până se îngroaşă compoziţia. Se lasă să se răcească şi se adaugă untul moale. Se bat cele trei albuşuri spumă cu un praf de sare şi cu zahărul până se obţine bezeaua. Se scoate tarta coaptă din formă, se umple cu crema de lămâie, se decorează cu bezea ca în imagine şi se mai dă la cuptor 10 minute, cât să se coacă bezeaua. Ai obţinut desertul verii, o tartă cu lămâie şi bezea.

Mai multe