Tartă cu lămâie verde – Reţeta rapidă a lui Jamie Oliver
În doar 45 de minute şi tu vei putea prepara această tartă cu lămâie verde, recomandată de bucătarul Jamie Oliver. Reţeta este destul de simplă.
Tartă cu lămâie verde – Ingrediente
Pentru umplutură
4 gălbenuşuri 400 ml lapte condensat 5 lămâi verzi 200 ml smântână pentru frişcă
Pentru blat
135 g unt nesărat
12 biscuiţi digestivi mari
45 g zahăr pudră
Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la 175 ºC. Ungi o tavă de metal sau de sticlă cu puţin unt. Pentru blatul de tartă, amesteci biscuiţii, zahărul şi restul de unt într-un blender sau alt tip de procesor de alimente, până când obţii o compoziţie cu aspect ca de firimituri.
O răstorni în tava de tartă şi o întinzi bine pe fundul tăvii, inclusiv pe margini, apăsând şi nivelând.
Dai la cuptor 10 minute sau până se rumeneşte uşor. Scoţi tava şi o laşi să se răcească.
Pentru umplutură, baţi gălbenuşurile într-un bol. Treptat, încorporezi laptele condensat şi amesteci până la omogenizare. Adaugi 6 linguri de zeamă de lămâie verde, apoi torni compoziţia peste blatul de tartă şi o nivelezi cu o lingură sau spatulă.
Dai tarta la cuptor 15 minute, apoi o scoţi şi o laşi să se răcească în tavă.
Când s-a răcit, o dai la frigider 6 ore sau peste noapte.
Pentru servire, baţi smântâna pentru frişcă până obţii o cremă tare. Adaugi cantităţi mari de frişcă bătută peste umplutura tartei şi razi puţină coajă de lămâie, dacă doreşti.
Sursa foto: www.jamieoliver.com