Tartă cu mere
Arată atât de apetisant încât nu mai ai răbare să guşti din ea. Şi nici nu este greu de preparat această delicioasă tartă cu mere.
De ce ai nevoie pentru tartă cu mere
175g unt
150 g zahăr
4 ouă
200 g făină
1 lingură esenţă de vanilie
150 g fulgi de migdale
1 lingură praf de copt
350 g mere, feliate
Pentru sos
100 g unt
100 g zahăr brun
150 ml frişcă
Cum se prepară tarta cu mere
Dai drumul la cuptor şi aşezi hârtie de copt într-o tavă rotundă. Pentru sos, topeşti zahărul şi untul şi la final adaugi frişca. După ce dă în clocot dai deoparte.
Pentru tartă, mixezi untul cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi unul câte unul ouăle, concomitent cu câte o lingură de făină. La final, pui esenţa de vanilie şi făina rămasă, fulgii de migdale şi praful de copt. Toarnă jumătate din compoziţie în tavă, aranjează jumătate din feliile de măr şi toarnă o parte din sos. Procedează la fel cu restul ingredientelor şi dă tarta la cuptor pentru aproximativ 70 de minute. Lasă să se răcească tarta în tavă, înainte să o scoţi.
Sursa foto www.patisseriemakesperfect.co