Tartă cu mere şi cremă de brânză

15 decembrie 2016   Mese festive

Eşti în pană de idei la capitolul deserturi? Încearcă o delicioasă tartă cu mere şi cremă de brânză. Nu ai cum să îi rezişti!

Ingrediente

Pentru aluat

1 plic zahăr vanilat 200 g unt 400 g făină 150 g zahăr 1 praf de sare Pentru umplutură 600 g brânză dulce 3 ouă 1 esenţă de portocale 200 g zahăr pudră 4 mere medii 2 linguriţe făină

Pentru decor

steluţe din ciocolată albă

Mod de preparare

Într-un castron mai mare freci untul cu zahărul şi zahărul vanilat, apoi încorporezi treptat făina şi praful de sare. Obţii un aluat tare, pe care îl dai la frigider 20 de minute.

Amesteci brânza cu ouăle, zahărul pudră, esenţa şi făina, de sus în jos, cu o spatulă. Speli merele, le cureţi de coajă şi le faci bucăţele. Întinzi aluatul pe masa tapetată şi îl aşezi în tavă. Peste el pui un strat de mere, apoi umplutură de brânză şi deasupra aşezi iar mere. Dai tarta la cuptorul preîncălzit şi laşi la foc mic aproximativ 30 de minute sau până se rumeneşte frumos pe margini. Crema de brânză trebuie să fie închegată. După ce s-a răcit, decorezi tarta cu steluţe de ciocolată.

Tartă cu cremă de lămâie

Tartă cu cremă de lămâie

Tartă cu mere caramelizate

Tartă cu mere caramelizate

Tartă de ciuperci şi cartofi cu brânză

Tartă de ciuperci şi cartofi cu brânză

Mai multe