Tartă cu nucă şi ciocolată
Nucile sunt un plus de gust atunci când prepari un desert.Iată şi o dovadă:
Ingrediente
Pentru aluat
300 g făină 200 g unt 2 linguri zahăr pudră 1 gălbenuş 2 linguri cacao
Pentru umplutură
500 ml frişcă lichidă
4 linguri zahăr
2 tablete de ciocolată neagră
3 ouă
100 g nucă măcinată
10 mieji de nucă
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci ingredientele, în afară de cacao, până obţii o cocă pe care o dai la frigider 1 oră. Pui ¾ din aluat într-o formă rotundă, ridicându-l puţin pe
margini.
Pentru umplutură, baţi ouăle şi le amesteci cu frişca şi nucile măcinate. Topeşti ciocolata pe baie de aburi şi o adaugi în compoziţie, cu zahărul. Omogenizezi şi
torni umplutura peste blat. Amesteci aluatul rămas cu cacaua şi-l întinzi peste umplutură.
Deasupra pui miezul de nucă. Dai la cuptor, la foc mic, până se rumeneşte uşor.
sursa foto: Profimedia