Tartă cu nucă şi ciocolată

21 octombrie 2014   Mese festive

Nucile sunt un plus de gust atunci când prepari un desert.Iată şi o dovadă:

Ingrediente

Pentru aluat

300 g făină 200 g unt 2 linguri zahăr pudră 1 gălbenuş 2 linguri cacao

Pentru umplutură

500 ml frişcă lichidă

4 linguri zahăr

2 tablete de ciocolată neagră

3 ouă

100 g nucă măcinată

10 mieji de nucă

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci ingredientele, în afară de cacao, până obţii o cocă pe care o dai la frigider 1 oră. Pui ¾ din aluat într-o formă rotundă, ridicându-l puţin pe

margini.

Pentru umplutură, baţi ouăle şi le amesteci cu frişca şi nucile măcinate. Topeşti ciocolata pe baie de aburi şi o adaugi în compoziţie, cu zahărul. Omogenizezi şi

torni umplutura peste blat. Amesteci aluatul rămas cu cacaua şi-l întinzi peste umplutură.

Deasupra pui miezul de nucă. Dai la cuptor, la foc mic, până se rumeneşte uşor.

sursa foto: Profimedia

Mai multe