Tartă cu Oreo, reţeta pas cu pas FOTO

21 iunie 2017   Mese festive

Biscuiţii Oreo sunt un desert foarte popular, fiind extrem de gustoşi. Încearcă şi tu reţeta unei tarte delicioase la care îi foloseşti atât ca umplutură, cât şi pentru decor, care te va cuceri de la prima degustare.

Ingrediente

1 pachet aluat congelat

350 g smânână pentru frişcă

230 g cremă de brânză

½ linguriţă esenţă de vanilie

65 g zahăr

16 biscuiţi Oreo, mărunţiţi

8 biscuiţi Oreo, tăiaţi în jumătate, pentru decor

Pentru crema de ciocolată

350 g fulgi de ciocolată

350 ml lapte

150 g zahăr

4 linguri unt

1 linguriţă esenţă vanilie

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 230 °C. Desfaci aluatul congelat şi îl întinzi pe o suprafaţă pe care ai presărat puţină făină. Îl întinzi într-o foaie mare. Aşezi într-o tavă, îndoind în interior capetele.

Înţepi tava cu vârful unei furculiţe, din loc în loc. Dai la cuptor timp de aproximativ 10-12 minute sau până ce capătă o culoare aurie. Laşi la răcit 30 de minute.

Pentru cremă, combini fulgii de ciocolată, laptele şi zahărul. Topeşti la temperatură medie. Amesteci timp de 5-10 minute, până se îngroaşă. Iei de pe foc. Încorporezi untul şi esenţa de vanilie, până obţii o compoziţie omogenă. Întinzi peste aluat. Nivelezi uniform.

Separat, mixezi într-un bol, crema de brânză împreună cu zahărul şi esenţa de vanilie. Combini cu smântâna şi biscuiţii mărunţiţi.

Torni amestecul peste crema de ciocolată. Nivelezi uniform.

Dai la rece timp de 1 oră. Decorezi cu biscuiţi.

Sursa https://www.pillsbury.com

Mai multe