Tartă cu portocale

6 decembrie 2013   Mese festive

O reţetă de sezon. Gustul de portocale este irezistibil.

Ingrediente:

1 pahar lapte 1/2 păstaie de vanilie 20 g amidon de porumb 140 g unt 125 g migdale mărunţite 125 g zahăr pudră 2-3 portocale cu coajă subţire 200 g aluat pentru plăcintă

Mod de preparare:

Se fierbe laptele împreună cu o jumătate de păstaie de vanilie. Se bate un gălbenuş de ou cu 35 g zahăr până când se obţine o cremă spumoasă şi albă. Se adaugă 10 g de amidon de porumb, apoi se toarnă treptat laptele fierbinte, amestecând încontinuu până când amestecul are o consistenţă omogenă. Se decantează amestecul într-un vas cu fund gros şi se pune să se încălzească încet, amestecând încontinuu, până când începe să fiarbă. Se ia vasul de pe foc şi se lasă să se răcească. Se înmoaie 125 g unt cu furculiţa până când are o consistenţă cremoasă, apoi se adaugă migdalele, zahărul praf, un gălbenuş de ou şi amidonul rămas. Se amestecă bine. Se adaugă crema de vanilie. Se spală portocalele şi se şterg. Se taie în două, apoi se taie felii subţiri. Se scot sâmburii. Se încălzeşte cuptorul la 120 grade C. Se îndinde aluatul şi se pune într-o formă unsă cu unt. Deasupra se presară zahărul rămas. Se toarnă crema de migdale şi se pun feliile de portocale.

Se coace tarta la cuptor 30 de minute şi se scoate din formă înainte să se răcească complet.

FOTO pinterest.com

Mai multe