Tartă cu prune

11 septembrie 2015   Mese festive

Japonezii consumă umeboshi, adică prune în alcool şi sare, lăsate la soare pentru a se usca. Despre acestea se crede că stimulează digestia, combat oboseala şi accelerează eliminarea toxinelor. În America de Sud se obţine un suc din prune indicat în tratarea diabetului.

Ingrediente

1 gălbenuş 1 vârf de cuţit praf de copt 3 linguri rom 50 g migdale măcinate 200 g zahăr 1 kg prune 300 g făină 180 g unt 3 linguri amidon 2 linguri lapte rece 4 linguri cu apă ½ linguriţă de scorţişoară

Mod de preparare

Amesteci făina cu praful de copt, cu jumătate din zahăr, cu un gălbenuş şi cu untul topit. Când se încorporează ingredientele, dai aluatul la frigider o oră. Adaugi laptele numai dacă aluatul e fărâmicios. Speli prunele, le cureţi de sâmburi, le tai jumătăţi, torni peste ele romul şi presari scorţişoara şi restul de zahăr. Le laşi deoparte o oră. Ulterior, pui amestecul pe foc şi-l laşi să fiarbă 3 minute. Dizolvi amidonul în apă, îl torni peste prune şi mai dai un clocot, apoi iei oala de pe foc. Întinzi aluatul pe o tavă tapetată cu unt şi-l înţepi cu furculiţa, din loc în loc. Aşezi peste el migdalele măcinate, apoi aranjezi bucăţile de prune. Dai tava la cuptorul preîncălzit o oră.

Mai multe