Tartă cu prune
Un aluat pufos preparat cu lapte şi umplut cu prune este exact prăjitura care îţi poate face după-amiaza mai plăcută.
Ingrediente
300 g făină 200 g zahăr 4 linguri zahăr pudră 150 g unt 4 ouă 4 linguri lapte ½ linguriţă coajă rasă de lămâie 500 g prune fără sâmburi scorţişoară măcinată 1 praf de copt 1 praf de sare 50 g zahăr pudră
Cum se prepară
Se taie prunele felii, se presară cu zahăr pudră, scorţişoară măcinată, după gust, şi se lasă la rece 20 de minute.Se freacă untul cu zahărul până devine spumos, se adaugă gălbenuşurile pe rând, coaja rasă de lămâie, laptele, praful de sare, apoi făina cernută cu praful de copt şi albuşurile bătute spumă tare. Se toarnă jumătate din compoziţie într-o formă rotundă medie, unsă cu unt şi tapetată cu făină, se presară trei sferturi din feliile de prune, se toarnă aluatul rămas şi se pun prunele rămase. Se coace „tortul" la foc potrivit 45-50 de minute, se lasă să se răcească şi se presară cu zahăr pudră.