Tartă cu prune şi mac

5 septembrie 2017   Mese festive

Cu cremă de brânză, prune acrişoare şi mac crocant, aceasta este prăjitura perfectă pentru toamnă.

Ai nevoie de

Pentru aluat ● 200 g făină ● 60 g zahăr ● 125 g unt ● 1 ou ● sare Pentru umplutura de mac ● 200 g mac ● ½ linguriţă praf de copt ● 2 ouă ● 50 g făină ● 30 g unt ● 100 g zahăr Pentru umplutura de brânză ● 100 g zahăr ● 2 gălbenuşuri ● 500 g prune ● 250 g brânză ● 50 g amidon ● 200 ml smântână, pentru frişcă

Pentru aluat, amesteci făina cu zahărul, sarea şi untul la temperatura camerei. Adaugi oul. Frămânţi un aluat moale, nelipicios şi elastic. Din aluatul obţinut, 2/3 îl întinzi într-o tavă rotundă cu diametrul de 26 cm, unsă cu unt. Restul de aluat îl pui la frigider.

Pentru umplutura de mac, dai prin blender macul amestecat cu zahărul. Adaugi ouăle, untul topit şi răcit, făina şi praful de copt. Mixezi până obţii o compoziţie omogenă.

Pentru umplutura de brânză, mixezi brânza cu zahărul, amidonul, smântâna şi gălbenuşurile. Prunele le speli, le cureţi de sâmburi şi le tai pe jumătate.

Peste aluatul din tavă torni umplutura de mac, apoi pe cea de brânză. Aranjezi fructele şi acoperi prăjitura cu restul de aluat rece dat prin răzătoare. O coci la cuptorul încins 40-45 de minute

Mai multe