Tartă cu roşii, busuioc şi ceapă verde
Renunţăm o vreme la mâncăruri cu carne, după festinul culinar din zilele de Paşte, şi încercăm să găsim tot felul de reţete deosebite, săţioase şi apetisante, aşa cum este această tartă cu roşii, busuioc şi ceapă verde.
Tartă cu roşii, busuioc şi ceapă verde - Ingrediente (6 porţii)
5 roşii, descojite şi tăiate 10 frunze de busuioc proaspăt, tocat 1/2 cană ceapă verde sau roşie tocată 1 foaie aluat 1 cană mozzarella răzuită 1 cană brânză cheddar răzuită 3/4 cană maioneză slabă, maioneză amestecată cu iaurt 2 linguri parmezan răzuit sare piper
Tartă cu roşii, busuioc şi ceapă verde - Mod de preparare
Încingi cuptorul. Aşezi roşiile într-o strecurătoare în chiuvetă. Presari sare şi laşi la scurs 10 minute. Foloseşte un şervet absorbant şi tamponează roşiile şi ai grijă să elimini tot surplusul de lichid. Dacă roşiile vor fi umede, vei avea un aluat lăsat.
Întinde feliile de roşii, busuiocul şi ceapa peste aluatul din tavă. Asezonezi cu sare şi piper. Amesteci tipurile de brânză (în afară de parmezan) cu maioneza. Întinzi amestecul peste roşii li presari parmezanul pe deasupra. laşi la copt 30 de minute sau până se rumeneşte.
Tai şi mănânci caldă.
sursa: http://tastesbetterfromscratch.com/