Tartă cu roşii şi sos pesto
21 februarie 2018
Mese festive
Când vrei să pregăteşti o masă uşoară, fără prea multe calorii, încearcă tarta cu roşii şi sos pesto.
Ingrediente
1 aluat foitaj
200 g sos pesto
4 roşii, tăiate rondele
50 g parmezan ras sau brânză
2 linguri busuioc proaspăt, tocat
sare
piper
Mod de preparare – Tartă cu roşii şi sos pesto
Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Întinzi aluatul pe o suprafaţă presărată cu puţină făină. Îl aşezi într-o tavă, îndoind marginile în interior, apoi îl înţepi din loc în loc cu o furculiţă. Dai la cuptor aproximativ 10 minute.
Întinzi sosul pesto în tavă, apoi pui feliile de roşii una lângă alta. Dai la cuptor încă 10 minute. Presari parmezanul şi mai ţii încă 1-2 minute, până când se topeşte. Serveşti cu busuioc.