Tartă cu vanilie şi mere

6 octombrie 2014   Mese festive

„Zi de toamnă roditoare/Masa semne bune are!“ Uite că am făcut şi o rimă! Pregăteşte-te pentru cea mai gustoasă tartă din toamna aceasta!

Ingrediente

Pentru aluat

250 g făină 100 g unt 100 g zahăr 4 gălbenuşuri 1/2 plic praf de copt esenţă de vanilie

Pentru cremă

500 ml lapte

6 gălbenuşuri

100 g zahăr

2 linguri griş

1 fiolă esenţă de vanilie

Pentru decor

4 mere mari

2 linguri zeamă de lămâie

1 lingură unt

Mod de preparare

Se amestecă toate ingredientele, se frământă un aluat care se ţine la rece 30 de minute. Se întinde o foaie rotundă destul de mare pentru a îmbrăca şi pereţii formei.

Se aşază în forma unsă cu unt, se tapetează cu făină şi se înţeapă cu furculiţa din loc în loc.

Aluatul se acoperă cu hârtie de copt, peste care se pun boabe de fasole pentru a împiedica creşterea neuniformă a aluatului. Se introduce la cuptor 20 de minute, după

care se lasă la răcit.

Se amestecă gălbenuşurile cu laptele, grişul, esenţa de vanilie şi zahărul şi se pun pe foc până se îngroaşă, după care se lasă la răcit.

Merele se curăţă de coajă, se taie felii subţiri şi se stropesc cu zeamă de lămâie. Peste blatul răcit se întinde crema, se aşază feliuţele de mere, se ung cu unt topit şi se dă forma la cuptor până se rumenesc merele.

sursa foto: Fotolia

Mai multe