Tartă cu varză de Bruxelles

3 aprilie 2016   Mese festive

Metoda cea mai des întâlnită pentru a  prepara varza de Bruxelles este fierberea. Dar se poate consuma şi crudă, în salată sau în alte preparate cum estea această tartă. Este foarte gustoasă şi gratinată.

Ingrediente (4 porţii)

Pentru aluat

300 g făină

3 linguri ulei

1 lingură drojdie uscată

200 ml apă

1 lingură zahăr

1 praf de sare

Pentru umplutură

800 g varză de Bruxelles

150 g unt

200 g făină

1 l lapte

6 ouă

100 g caşcaval

50 g pesmet

sare

piper

Mod de preparare: Pentru umplutură amesteci untul, lapte, devin un sos gros, pe care îl laşi la răcit. Când este doar călduţ adaugi gălbenuşurile, sare şi piper, după gust.

Fierbi verzele în apă, clocotită cu sare, le scurgi bine şi le amesteci cu sosul după care adaugi albuşurile bătute spumă tare şi amesteci uşor., Frămânţi un aluat din toate ingredientele şi

îmbraci o formă unsă şi tapetată cu pesmet.

Torni compoziţia, razi deasupracaşcaval şi introduci la cuptor pentru 40 de minute.

Mai multe