Tartă de brânză cu struguri

13 octombrie 2015   Mese festive

Cura de struguri este indicată pentru menţinerea în formă şi pentru ajutorul în vindecarea de bolile moderne, legate de excesul de aciditate. Conţin o gamă foarte variată de minerale (sulf, calciu, fosfor, fier, clor, zinc) şi de vitamine (A, B1, B2, B3, B6, C). Conţinutul substanţial de potasiu contruibuie la scăderea nivelului de colesterol şi a tensiunii arteriale.

Ingrediente

Pentru tartă 200 g pesmet de biscuiţi 100 g zahăr 100 g unt

450 g brânză de vaci

100 g zahăr

1 lingură coajă rasă de lămâie

3 ouă

1 lingură făină

4 linguri smântână

3 foi gelatină

100 ml apă

80 g zahăr

4 piersici

350 g struguri

100 g frişcă

Cum se prepară

Se amestecă pesmetul cu zahărul, apoi se adaugă untul şi se freacă bine. Compoziţia se împarte în două, se toarnă în 2 forme de tartă şi se coace. Între timp, brânza şi zahărul se bat cu mixerul, se adaugă smântâna, coaja rasă de lămâie, făina cernută şi ouăle, pe rând. Când blaturile s-au răcit, se umplu cu crema de brânză, iar deasupra se adaugă gelatina de struguri. Se înmoaie foile de gelatină în apă rece. Se pune la fiert apa (100 ml) cu zahărul. Se adaugă piersicile curăţate de coajă, zdrobite şi se lasă să fiarbă 5 minute.

Se lasă la răcit, apoi se mixează până devine o masă omogenă. Se adaugă foile de gelatină înmuiate şi se mixează din nou. Deasupra tartei, se aşază boabele de struguri curăţate de pieliţe şi de sâmburi, apoi se toarnă gelatina de piersici. Se garniseşte cu frişcă, felii de ciocolată şi boabe de struguri glasate. Se lasă la frigider câteva ore înainte de a fi servită.

Mai multe