Tartă de ciocolată cu pere

19 ianuarie 2015   Mese festive

Învaţă în 4 paşi simpli să pregăteşti o delicioasă tartă de ciocolată cu pere.

Ingrediente pentru tartă de ciocolată cu pere

Pentru aluat

200 g făină 70 g zahăr pudră 140 g unt 1 gălbenuş 1 linguriţă coajă de lămâie rasă

150 g ciocolată de menaj rasă

6 jumătăţi pere din compot

150 ml smântână dulce

2 ouă

100 ml frişcă

felii de migdale uscate

Mod de preparare pentru tartă de ciocolată cu pere

Se cerne făina cu zahărul pudră. Se adaugă untul tăiat bucăţi, gălbenuşul, coaja de lămâie rasă şi se amestecă mai întâi cu o furculiţă, apoi se frământă un aluat neted. Se lasă la

rece 30 de minute.

Se întinde aluatul în foaie şi se îmbracă o formă de tartă de 24 cm diametru, cu pereţi cu tot. Se aşază o folie de aluminiu în formă, se pun circa 500 g de fasole uscată şi se

introduce în cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute.

Se scoate folia cu fasole şi se pune în formă ciocolata rasă. Se aşază peste ciocolată jumătăţile de pere tăiate sub formă de evantai.

Se amestecă smântâna cu ouăle şi se bate bine. Se toarnă peste ciocolată şi pere şi se introduce din nou la cuptor pentru 30 de minute. Se lasă să se răcească în formă şi se decorează cu frişcă şi felii de migdale. Şi gata! Ai obţinut o delicioasă tartă de ciocolată cu pere.

sursa foto: Profimedia

Mai multe