Tartă de ciocolată şi caramel sărat

3 aprilie 2015   Mese festive

Tarta cu ciocolată şi caramel sărat este perfectă pentru ocazii speciale. Deşi trebuie să fii atentă la gramajul ingredientelor, rezultatul final va depăşi aşteptările tale.

De ce ai nevoie pentru tarta cu ciocolată şi caramel sărat

Pentru aluat

300 g făină

1 praf de sare

1 lingură zahăr

7 linguri unt

1 gălbenuş

1 lingură esenţă de vanilie

2 linguri apă

Pentru umplutură

¾ cană frişcă

½ cană lapte

200 g ciocolată neagră

1 ou

1 gălbenuş

Pentru crema caramel

200 g zahăr

6 linguri unt

½ cană frişcă

1 lingură sare

Cum se prepară tarta cu ciocolată şi caramel sărat

Amestecă făina, zahărul şi sarea. Separat, mixează apa, gălbenuşul şi esenţa de vanilie. Toarnă făina peste gălbenuş şi adaugă untul rece, tăiat cubuleţe. Frământă până obţii un aluat omogen. Dă-l la frigider pentru 1 oră.

După ce s-a răcit, întinde-l după formă şi pune-l în tavă, înclusiv pe margini. Dă-l la cuptor până devine uşor auriu.

Pentru umplutură, amestecă într-un vas frişca şi zahărul. Pune pe foc şi când s-a înfierbântat, dă deoparte şi toarnă ciocolata topită. Amestecă până se omogenizează. Separat, amestecă oul şi gălbenuşul. Toarnă un sfert din compoziţia anterioară şi amestecă bine, pentru a nu se închega. Toarnă ouăle peste restul de compoziţie şi amestecă bine. Pune-o peste aluat şi dă din nou tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

Cât timp tarta e la cuptor, prepară sosul caramel. Topeşte zahărul, după carea adaugă untul şi frişca, iar la sfârşit sarea. Mai ţine 1 minut pe foc şi dă deoparte. Când s-a răcorit puţin tarta, toarnă sosul caramel, după care dă tarta la frigider pentru măcar 2 ore.

Mai multe