Tartă de dovleac cu mascarpone

13 februarie 2015   Mese festive

Profită din nou de dovleac şi găteşte această delicioasă reţetă de tartă cu brânză şi dovleac.

Ingrediente pentru 1 tartă de dovleac cu mascarpone

Pentru aluat 300 g făină 200 g unt 100 g zahăr 3 gălbenuşuri 1 praf de sare coajă rasă de lămâie

300 g piure de dovleac

250 g brânză de vaci

3 ouă

150 g zahăr

½ linguriţă ghimbir ras

1 linguriţă nucşoară

1 linguriţă scorţişoară măcinată

zahăr pudră

frunze de mentă

Mod de preparare pentru 1 tartă de dovleac cu mascarpone

Amesteci, într-un castron, făina, sarea, zahărul şi coajă rasă de lămâie. Adaugi gălbenuşurile şi untul tăiat bucăţele şi frămânţi până se formează un aluat sfărâmicios. Îl înfăşori în folie şi îl laşi câteva ore la rece.

Cureţi dovleacul de seminţe, îl tai felii şi îl coci la cuptor. Când este copt, îndepărtezi coaja, îl laşi la scurs de zeamă în strecurătoare, apoi îl presezi sub formă de piure. Amesteci piureul de dovleac cu zahărul, brânza mascarpone, ouăle, ghimbirul, scorţişoara şi nucşoara.

Întinzi o foaie de aluat şi îmbraci o formă de tartă cu pereţi cu tot. Înţepi în mai multe locuri cu furculiţa, apoi torni umplutura. O introduci în cuptorul bine încins pentru circa 45 de minute. Tarta este gata când trece testul cu scobitoarea. După ce se răceşte, porţionezi tarta de dovleac cu mascarpone şi o serveşti pudrată cu zahăr şi decorată cu frunze de mentă.

Mai multe