Tartă de lămâie şi bezea
Un desert uşor şi binevenit după o cină festivă, tarta de lămâie este genul de desert nu prea dulce, care merge de minune după masă. Se prepară rapid şi cu siguranţă va fi desertul-vedetă pe masa ta.
- Porții: 6
- Timp total: 1h20
- Pregătire: 40 min
- Gătire: 30 min
- Categorie: deserturi
Ingrediente
Blat de tartă: 1 gălbenuş 70 g zahăr 250 g făină 100 g unt Cremă: 4 lămâi 200 g zahăr 4 ouă 4 gălbenuşuri 100 g unt
Mod de preparare
Pentru început, amestecă zahărul cu gălbenuşul şi o lingură de apă până ce compoziţia devine de un galben pai. Adaugă făina şi untul şi frământă până ce obţii o cocă densă.
Pune blatul într-o folie alimentară şi lasă-l 30 de minute să se odihnească în frigider.
Pune aluatul într-o tavă de tartă tapetat cu unt şi făină şi coace-l pentru 25-30 de minute. Înainte de a o da la cuptorul, înţeapă coaja de tartă pe alocuri cu o furculiţă pentru a nu se umfla în cuptor.
Pentru cremă, amestecă într-o crăticioară sucul şi coaja de lămâie, ouăle, gălbenuşurile şi 50 de g de unt. La foc mic, amestecă încontinuu până se îngroaşă. Adaugă şi restul de unt după ce iei amestecul de pe foc.
Lasă crema să se răcească şi ocupă-te de bezea. Albuşurile de la cele 4 ouă bate-le cu mixerul şi adaug 100 g de zahăr şi un vârf de cuţit de praf de copt. Pune crema în coaja de tartă coaptă şi apoi pune bezeaua. Dă-o la foc pentru 10-15 minute şi serveşte.