Tartă delicioasă cu ciocolată
Cui nu îi place ciocolata? Prepară şi tu o tartă delicioasă, care nu va rezista prea mult în farfurie.
Ingrediente
60 g pudră de cacao
1 aluat foitaj sau 25 biscuiţi mărunţiţi amestecaţi cu 6 linguri unt topit
60 g făină
3 gălbenuşuri
300 g zahăr
¼ linguriţă sare
470 ml lapte
1 linguriţă esenţă de vanilie
frişcă, opţional
Mod de preparare – Tartă cu ciocolată
Mixezi pudra de cacao cu făina, gălbenuşurile, zahărul şi sarea la foc mediu. Adaugi treptat laptele până la omogenizare. Continui să amesteci încă 5-10 minute până ce crema se îngroaşă şi capătă consistenţă. Chiar înainte să iei de pe foc, adaugi esenţa de vanilie.
Aşezi aluatul într-o tavă rotundă, îndepărtând excesul. Dacă preferi blatul din biscuiţi, presezi uşor compoziţia în tavă, apoi dai la rece 30 de minute. Torni crema pe care ai lăsat-o să se răcească puţin, apoi dai la frigider 1-2 ore. Serveşti cu frişcă.
Sursa http://www.dishmaps.com