Tartă gustoasă cu spanac şi caşcaval
Uşor de preparat, tarta cu spanac are un gust foarte bun şi nu are nevoie de multe ingredient.
Ingrediente
Pentru aluat
250 g făină 125 g unt 1 gălbenuş sare 50 ml apă rece
Pentru umplutură
300 g spanac
sare
piper
3 ouă
2 linguri smântână
200 g caşcaval tare
Pentru aluat pui făina într-un bol, faci o gropiţă în mijloc şi încorporezi untul, gălbenuşul, sarea şi apa. Rulezi aluatul în folie alimentară şi-l laşi la frigider o oră şi jumătate. Pentru umplutură, speli spanacul şi-l opăreşti în apă clocotită 2-3 minute. Îl scoţi pe o planşetă, îl toci, apoi îl presari cu sare şi piper. Separat, amesteci ouăle cu smântâna şi cu caşcavalul ras. Păstrezi puţin caşcaval pentru a-l presăra peste tartă. Pe o planşetă, pui puţină făină şi întinzi aluatul. Îl aşezi într-o tavă tapetată, astfel încât să acoperi şi marginile formei. Îl înţepi cu o furculiţă şi-l acoperi cu umplutura. La final, presari caşcaval ras şi dai la cuptor 20 de minute sau până se rumeneşte.
Sursa http://www.what2cook.com