Tarte „tatin“ cu mere – Reţetă franţuzească FOTO

7 iunie 2016   Mese festive

Aceste tarte "tatin" cu mere sunt atât de uşor de preparat şi reprezintă un desert impresionant, pe care îl poţi servi la ocaziile deosebite sau când iei masa în doi. Încearcă şi tu reţeta pe care ţi-o recomandăm!

Tarte "tatin" cu mere – Ingrediente (2 porţii)

60 g zahăr 50 g unt 1 măr 1 esenţă vanilie 50 g aluat de foi, de patiserie

Tarte "tatin"  cu mere – Mod de preparare

Încingi zahărul într-o cratiţă mică, la foc mediu, până se dizolvă şi se rumeneşte, devenind maro-auriu. Îl iei de pe foc şi încorporezi untul şi esenţa de vanilie.

Torni amestecul într-o tigaie rezistentă la temperaturile unui cuptor.

Încingi cuptorul la 180 de grade Celsius. Cureţi, scoţi cotorul şi tai mărul în felii subţiri. Le aranjezi peste caramelul din tigaie.

Tai un cerc din aluatul de foi, suficient de mare ca să acopere merele. Înţepi aluatul, din loc în loc, cu vârful unui cuţit ascuţit. Aşezi foitajul peste mere şi îl apeşi uşor pentru a le acoperi.

Dai tigaia la cuptorul încins, aproximativ 20-23 de minute sau până se rumeneşte foitajul şi începi să vezi caramelul cum face bule. Întorci desertul pe cealaltă parte, pe un platou sau farfurie.

Serveşti aceste tarte "tatin" cu o lingură de îngheţată sau ca atare.

Sursa foto: kitchenstories.io

Mai multe