Terină cu brânză şi măsline

13 martie 2016   Mese festive

Dacă ai musafiri, îi poţi răsfăţa cu această terină cu brânză şi măsline.

Ingrediente

2 ardei graşi 150 g măsline verzi, fără sâmburi 100 g măsline negre, fără sâmburi 4-5 linguri smântână 200 g urdă 200 g telemea 1 lingură unt rozmarin cimbru 3 pliculeţe gelatină

Mod de preparare

Pui la înmuiat în apă rece plicurile de gelatină, urmând instrucţiunile de pe ambalaj. Combini urda cu untul, telemeaua rasă şi cu smântâna şi le baţi câteva minute cu mixerul. Adaugi măslinele şi ardeii graşi, tăiaţi cubuleţe, presari rozmarin şi cimbru, după gust, şi amesteci bine.

Gelatina înmuiată o încălzeşti, la foc mic, apoi o încorporezi în amestecul de brânză. Compoziţia de brânză o întinzi pe folie alimentară, pe care o rulezi apoi strâns. Pui la rece până a doua zi. Tai terina în felii nu foarte subţiri şi serveşti.

foto: profimedia

Mai multe