Terină cu ou

20 aprilie 2015   Mese festive

Ouăle sunt printre cele mai sănătoase alimente, atâta vreme cât sunt consumate cu moderaţie. Dacă ţi-ai mai rămas câteva de la Paşte prin frigider, iată ce poţi să faci cu ele.

Ingrediente

4 ouă fierte 150 g mazăre din conservă 4 gogoşari muraţi 250 g maioneză 2 plicuri gelatină 200 ml apă 1 lingură ulei 200 g porumb din conservă 2 legături de pătrunjel tocat câteva boabe de piper

Mod de preparare

Descojeşti ouăle şi le tai bucăţele. Pui la înmuiat gelatina în apă rece, iar după 10 minute o topeşti pe baie de aburi. Nu o lăsa să fiarbă, deoarece terina nu se va mai întări. Tai mărunt gogoşarii şi păstrezi puţin pentru ornat. Amesteci ouăle cu gogoşarii, boabele de porumb, mazărea, pătrunjelul tocat, boabele de piper şi maioneza. Adaugi gelatina răcită şi amesteci. Torni compoziţia într-o tavă unsă cu ulei şi dai terina la frigider peste noapte. O serveşti ornată cu gogoşari muraţi.

Mai multe