Terină cu somon şi ardei copt

21 iunie 2016   Mese festive

Este o reţetă recomandată la ocaziile speciale din familia ta.

Ingrediente (1 bucată) 5-6 ardei capia roşii mari 300 g cremă de brânză 100 g unt 2 linguri de smântână grasă 10 g gelatină 10 tije de sparanghel frunze de busuioc pentru decor 2 fileuri potrivite de somon sare piper ulei

Mod de preparare

Coci ardeii capia şi-i cureţi de coajă, cotoare şi de seminţe. Îi tai în două, pe lungime, şi îi pui pe o farfurie. Amesteci cu mixerul crema de brânză, cu 75 g unt şi cu smântâna.

Condimentezi cu sare după gust şi adaugi gelatina, preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Cureţi de coajă marginile mai lemnoase ale sparanghelului. Îl speli şi-l pui la fiert 13-15 minute, până se înmoaie. Scurgi apa, apoi îl sotezi în restul de unt 3-4 minute. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Dai deoparte şi laşi la răcit.

Speli fileurile de somon şi le usuci pe şerveţele de bucătărie. Încingi o liguriţă de ulei într-o tigaie antiaderentă şi sotezi somonul, pe ambele părţi, câte 2 minute. Când este gata, îl iei cu o spatulă de bucătărie şi-l aşezi pe un platou să se răcească.

Tapetezi o formă dreptunghiulară pentru cozonac cu folie de plastic şi aşezi, respectând ordinea, un strat de ardei capia, jumătate din amestecul de brânză, câteva tije de sparanghel. Continui cu fileurile de somon, apoi fâşiile de ardei copt, restul de amestec de brânză, sparanghel şi închei cu ardeiul capia. Acoperi cu folie de plastic şi introduci forma la frigider pentru minimum 6 ore. Scoţi din formă, feliezi şi decorezi terina cu frunze de busuioc.

Mai multe