Terină de legume la grătar

18 septembrie 2016   Mese festive

Un preparat special, de sezon, pentru ocazii mai speciale!

Ingrediente 2 vinete 2 dovlecei 3 ardei graşi roşii 3 ardei graşi galbeni 2 cepe roşii sare piper 3-4 linguri ulei

Mod de preparare

Speli vinetele, le tai felii pe lung, le dai cu sare, le laşi 30 de minute şi le clăteşti. Tai ardeii pe jumătate, le scoţi nervurile şi îi cureţi de sâmburi, ceapa rondele şi dovleceii felii, pe lung, ca pe vinete. Pui toate legumele într-un bol, torni uleiul peste ele şi le amesteci uşor. Încingi grătarul, pui legumele, pe rând, şi le frigi pe ambele părţi, apoi le aşezi într-un vas şi le dai cu sare şi piper, după gust.

Pregăteşti o tavă antiaderentă de cozonac şi pui legumele calde astfel: felii de ardei graşi, felii de vinete, de dovlecei, inele de ceapă, iar ardei, dovlecei, ceapă, ardei, vinete, dovlecei şi termini cu felii de ardei graşi. Trebuie să aşezi legumele cât mai strâns şi să umpli toate golurile, apoi acoperi cu folie de plastic, apeşi uşor cu mâna, pui deasupra o altă formă şi o greutate, dai la frigider şi serveşti a doua zi.

Mai multe