Terină de porc
Această terină cu carne de porc este un deliciu la mesele festive.
Ingrediente
1 kg carne de porc tocată
150 g ficăței de pui
1 ceapă
100 g unt
2 căței usturoi
2 ouă
sare
piper
50 ml coniac
felii bacon lungi
50 g măsline fără sâmburi
50 g fistic tocat
cimbru, după gust
unt, pentru uns
merișoare și crenguțe de brad, pentru decor
Mod de preparare
Speli ficățeii, îi cureți de pielițe și-i tai bucățele. Îi prăjești în untul topit până își schimbă culoarea uniform și se pătrund. Îi lași la răcit într-un bol. În untul rămas, adaugi ceapa tocată și o călești ușor.
Pui carnea tocată într-un bol, adaugi ceapa călită cu tot cu unt, usturoiul zdrobit, sare, piper și cimbru și dai totul prin mașina de tocat.
Încorporezi coniacul, adaugi ouăle bătute separat și fisticul și amesteci bine.
Așezi carnea într-o tavă termorezistentă unsă cu unt, o nivelezi și o acoperi cu feliile de bacon, apoi cu hârtie de copt și cu o folie de aluminiu. O dai la cuptorul preîncălzit aproximativ 50 de minute. Dai foliile deoparte și o mai lași încă 25 de minute să se rumenească uniform. O servești decorată festiv.