Tiramisu cu banane
4 martie 2016
Mese festive
Fructe săţioase prin execelenţă, bananele vor desăvârşi gustul acestei prăjituri.
Ingrediente (1 tavă)
500 g pişcoturi 300 ml cafea rece 4 banane 800 ml smântână cu 30% grăsime 200 g zahăr 50 g cacao lime sau lămâie frunze de mentă
Mod de preparare
Cureţi bananele de coajă şi le tai felii. Baţi smântâna cu zahărul până se îngroaşă şi o dai la rece. Într-o tavă, pui un strat de pişcoturi trecute rapid prin cafea, întinzi pe ele o parte din crema de la frigider, aranjezi un strat cu bucăţi de banane şi acoperi cu următorul strat de pişcoturi. Continui în felul acesta până epuizezi ingredientele.
La final, ornezi prăjiura cu cacao, frunze de mentă şi felii de lime ori de lămâie. Dai tava la frigider 2 ore.